Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH

Σύγχρονη Αθήνα

Γνωρίστε τη σύγχρονη Αθήνα...τη μεταπολεμική Αθήνα, που θέλοντας προφανώς να κάνει στροφή, ακολούθησε τις μοντέρνες ευρωπαϊκές τάσεις της εποχής και μιμήθηκε τη νεότερη αρχιτεκτονική

Σίγουρα άλλαξαν όλα - και στον κόσμο και στην Ελλάδα. Εμείς πιστεύουμε ωστόσο, πως η ψυχή της Αθήνας και των Ελλήνων δεν άλλαξε ποτέ...Μπορείς εύκολα να ζήσεις ξεχωριστές στιγμές, είτε απλά «ανεβαίνοντας» σε σημεία με εκπληκτική θέα, είτε παρατηρώντας από κοντά τα αθάνατα μνημεία ή τις νεοκλασικές γειτονιές...
Το Ιστορικό Κέντρο, όπως και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας είναι η πλέον σημαντική τουριστική περιοχή για τις χιλιάδες των επισκεπτών της ελληνικής πρωτεύουσας. Έχει καλό σχεδιασμό και σε μεγάλο βαθμό έχει πεζοδρομηθεί.
Το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα στον κόσμο και ο πιο σημαντικός κόμβος εναέριων μετακινήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει κορυφαίες διακρίσεις εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την Ελλάδα στον τομέα των αερομεταφορών.
Τα παραδοσιακά επαγγέλματα είναι πολύ παλιά και τα έργα σπάνιας, χειροποίητης κυρίως, τέχνης που έχουν να επιδείξουν, είναι άκρως εντυπωσιακά. Θα είχε ενδιαφέρον να επισκεφθείτε χώρους με εκθέματα λαϊκής τέχνης και παράδοσης, όλων των εποχών, όπως και την πλούσια αγορά της πόλης.
Η αγορά της Αθήνας κρύβει χειροποίητα κομψοτεχνήματα, σπάνια αντικείμενα – αντίκες, εξαιρετικά έργα τέχνης στα παλιά μικρομάγαζα και στα παλαιοπωλεία της, αλλά και σε σύγχρονες Αίθουσες Τέχνης.
Πλακόστρωτοι δρόμοι, αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης σπουδαιότητας, όμορφα παλιά σπίτια με αυλές, πλατείες με γραφικά ταβερνάκια, μικρά βυζαντινά εκκλησάκια κι ακόμη μικρότερα πολύ παλιά μαγαζιά της Αθήνας, με κάθε λογής καταναλωτικούς «θησαυρούς»…
Η εκκλησιαστική τέχνη, στη ναοδομία, αγιογραφία, υμνολογία, ακολουθεί ακόμη πιστά τις επιταγές του ελληνικού Βυζαντίου.
Η μετάβαση των επισκεπτών από το αεροδρόμιο προς το Κέντρο, τις συνοικίες της Αθήνας - Αττικής, τα λιμάνια κ.λπ. όπως και το αντίστροφο, είναι δυνατή και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (προαστιακός σιδηρόδρομος, μετρό, λεωφορεία) που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Οι περισσότεροι τουρίστες, κατά κανόνα επισκέπτονται συνήθως τα σημαντικότερα μνημεία και τις «παραδοσιακές γειτονιές» της πρωτεύουσας, που βρίσκονται στην γνωστή οριοθετημένη περιοχή του «Ιστορικού Κέντρου»
Share:
Επίσης στο EXPLORE
Το υπόλοιπο Αττικής, έχει τους δικούς του δήμους, ανθρώπους,…
Αποφασίστε να τον ανακαλύψετε ξεκινώντας απ’ τον Πειραιά, με…
Γνωρίστε την Αρχαία Αθήνα...Mια Αθήνα που σύμφωνα με τους…
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει