Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH

Χώροι Ενδιαφέροντος

Υπάρχει πληθώρα επιλογών για τους επισκέπτες της Αθήνας και της Αττικής. Από αρχαιολογικούς χώρους, όπως μνημεία και μουσεία, μέχρι εμπορικά κέντρα, αποδράσεις στη θάλασσα, θεματικά πάρκα, πολιτιστικά κέντρα, αποδράσεις για τους λάτρεις της φύσης, νησιά και πολλά άλλα. Στα links που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος στην Αττική

 

Σε μια πρωτεύουσα όπως η Αθήνα που η λέξη πολιτισμός είναι συνώνυμο της καθημερινής ζωής, αξίζει να επισκεφθείτε μια σειρά από πολιτιστικούς φορείς και πολιτιστικά κέντρα.
 

Εθνικό Θέατρο


Το Εθνικό Θέατρο με πολλές σκηνές και εναλλασσόμενο ρεπερτόριο θεατρικών παραγωγών είναι μια καλή ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή με την σύγχρονη θεατρική δημιουργία. Για αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων:
www.n-t.gr
 

Εθνική Λυρική Σκηνή


Η Εθνική Λυρική Σκηνή, το μοναδικό λυρικό θέατρο της χώρας παρουσιάζει κάθε σαιζόν εντυπωσιακές παραγωγές που τις περισσότερες φορές είναι sold out.
 www.nationalopera.gr
 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένας πολυσυλλεκτικός πολιτιστικός οργανισμός με πολλές σκηνές και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Φιλοξεινεί συναυλίες κλασικής μουσικής, αφιερώματα σε έλληνες και ξένους δημιουργούς, όπερα, θέατρο, εκθέσεις και διαλέξεις διεθνών προσωπικοτήτων.
www.megaron.gr
 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο μπήκε δυναμικά στο πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην καρδιά των φιλότεχνων της Αθήνας με πρωτοποριακές παραγωγές και εντυπωσιακές μετακλήσεις διεθνών καλλιτεχνικών σχημάτων.
www.sgt.gr
 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Το Ίδρυμα του διεθνούς φήμης έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη είναι ένας πολυχώρος πολιτισμού. Εκτός από το πολύτιμο αρχείο του βρβευμένου σκηνοθέτη φιλοξενεί θεατρικά και κινηματογραφικά αφιερώματα, εκθέσεις και φεστιβάλ. Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι προσανατολισμένο στο να βοηθά και να δίνει «φωνή» σε υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες.
www.mcf.gr


Ταινιοθήκη της Ελλάδας - Μουσείο Κινηματογράφου


Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας - Μουσείο Κινηματογράφου παρουσιάζει την ιστορία του κινηματογράφου και διοργανώνει όλο το χρόνο ενδιαφέροντα φεστιβάλ και κινηματογραφικά αφιερώματα. 
www.tainiothiki.gr
 

Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου


Το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου είναι ένας χώρος έρευνας, καινοτομίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Σε ένα χώρο - μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, τις παλιές εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας εξόρυξης στο Λαύριο είναι μια ενδιαφέρουσα βόλτα, μια ανάσα από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
www.ltp.ntua.gr

 

 Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Εθνική Βιβλιοθήκη – Εθνική Λυρική Σκηνή – Πάρκο Σταύρος Νιάρχος


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα πολυλειτουργικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο κέντρο παιδείας, τέχνης και αναψυχής, που αποτελείται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170.000 τμ, και τις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).  Το ΚΠΙΣΝ θα ολοκληρωθεί το 2015.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  (ΚΠΙΣΝ) προσφέρει τη δυνατότητα επισκέψεων στο εργοτάξιο του έργου για όσους ενδιαφέρονται. Συνεργάτες του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιούν την ξενάγηση, προσφέροντας πληροφορίες για την εξέλιξη ενός από τα πιο σημαντικά και πολυσύνθετα κατασκευαστικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ:
Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 11:00 π.μ. Η ξενάγηση θα ξεκινά στις 10.30 π.μ., με μια σύντομη περιήγηση στο Κέντρο Επισκεπτών και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα επιβιβάζονται σε όχημα, προκειμένου να περιηγηθούν στο εσωτερικό του εργοταξιακού χώρου.
Η πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε κάποια από τις ξεναγήσεις του εργοταξίου, σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitorscenter@snfcc.org ή στο τηλέφωνο 210-8778396, με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο
Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο
Επιθυμητή Ημερομηνία Συμμετοχής

 

Share:
Επίσης στο CULTURE
Βρείτε πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για όλα τα μουσεία…
Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι τόποι ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελούν…
Ότι τρέχει τώρα στην Αθήνα αλλά και παραδοσιακές ετήσιες…
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει