Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Τέχνη, Μόδα και Φωτογραφία στα ολοκαίνουρια δωμάτια & σουίτες του St.George Lycabettus Lifestyle Hotel!

  

Το πολυβραβευμένο 5* ξενοδοχείο St. George Lycabettus, αποτελεί παράδειγμα μοντέρνας πολυτέλειας και διαχρονικής κομψότητας. Το ίδιο απέδειξε και πρόσφατα, μέσα από την ανακαίνιση όλων των δωματίων του. 
 
Το εντυπωσιακό design του St. George Lycabettus είναι εμπνευσμένο από το τρίπτυχο «Art - Fashion- Photography», με «άρωμα» Ελλάδας.  
 
Πιο συγκεκριμένα, ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στους Έλληνες σχεδιαστές μόδας. Διαχρονικής αξίας σχεδιαστές όπως ο Γιάννης Τσεκλένης ,  Λουκία κ.α. αλλά και πιο σύγχρονοι εκφραστές της, όπως η Μαίρη Κατράντζου, η Σ.Κοκοσαλάκη, ο Βασίλης Ζούλιας, ο Βαλταδώρος, η Δάφνη Βαλλέντε, ο Ντάσιος, η Εριφύλλη, ο Λάσκαρης, η Λ. Κατσανίδου, η Ορσαλία Παρθένη, η Χαρά Λεμπέση , κλπ. έχουν την τιμητική τους. 
 
Οι Σουίτες «Αnna Molinari» και «Pierre Cardin» είναι αφιερωμένες στους γνωστούς διεθνείς σχεδιαστές μόδας, που ήταν τακτικοί επισκέπτες του ξενοδοχείου και χαρακτηρίζονται από εκλεπτυσμένο design, μετατρέποντας τις σουίτες σε ένα κομψό «ναό» μόδας. 
 
Ο πέμπτος όροφος είναι αφιερωμένος στους Έλληνες ζωγράφους όπως Δημήτρης Μυταράς, Αχιλλέας Δρούγκας, Όπυ Ζούνη κτλ ενώ ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην Ελληνική φωτογραφία.
 
‘Εχει δωθεί επίσης μεγάλη έμφαση και στην τεχνολογία των δωματίων με κλειδαριές smart lock που ανοίγουν μέσω του κινητού τηλεφώνου.
 
Τη σχεδίαση των δωματίων και σουιτών ανέλαβαν αποκλειστικά Έλληνες αρχιτέκτονες. Η Κατερίνα Ευθυμίου των «Positive+ Architects» για τα δωμάτια των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, των Ελλήνων Ζωγράφων και Φωτογράφων. Επίσης η Μαρία Παπατριανταφύλλου και η Omniview Design που εμπνεύστηκαν από τον Ελληνικό Πολιτισμό. 
 
Στις 15 Ιουνίου τα ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου εγκαινιάστηκαν  από τους διεθνούς φήμης Γάλλους σχεδιαστές Jean-Claude Jitrois & Chantal Thomass σε εκδήλωση με θέμα “H μόδα ως μέσο διαπολιτισμικού διαλόγου” την οποία παρουσίασε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κυρία Ada Ηλιοπούλου.
 
Παρουσιασμένα μέσα από σύγχρονη οπτική, τα έργα Ελλήνων σχεδιαστών, ζωγράφων και φωτογράφων, γίνονται σημείο αναφοράς βοηθώντας τον επισκέπτη να εξοικειώνεται και να αποκτά μια προσωπική σχέση με το χώρο του ξενοδοχείου αλλά και την ελληνική κουλτούρα. 
 
Τα έργο αυτά δεν  αποτελούν μόνο μια αισθητική προσέγγιση αλλά μια συνολική εμπειρία του επισκέπτη, που δομείται από τα έργα τέχνης ως μέσο προώθησης της ελληνικής κουλτούρας και κληρονομιάς, μέχρι την ειδυλλιακή θέα που κόβει την ανάσα. 
 
Άλλωστε το ξενοδοχείο βραβεύτηκε πρόσφατα από τα World Luxury Hotel  Awards στην Ελβετία ως το ξενοδοχείο με την καλύτερη θέα στην Ευρώπη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Add a comment
Share:
Επίσης στο Hotel News
Ο Brand Ambassador για την Ελλάδα Παναγιώτης Αγγελίδης και…
Το πάρτι για το άνοιγμα της πισίνας του Life…
Ο Όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη-Grecotel στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής…
Με πανοραμική θέα της Αθήνας που σε καθηλώνει, ατμόσφαιρα…
ABOUT
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει