Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Πειραιάς

Η Αθήνα… συνεχίζεται και η έρευνα στην πόλη δεν σταματά ως εδώ…

Μπαίνοντας ξανά στο μετρό, στον ηλεκτρικό, στο τραμ, σε αστικά λεωφορεία ή στο ταξί, είναι εύκολο ο επισκέπτης να ανακαλύψει κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης απ’ το κέντρο προς τα προάστια. Μπορεί π.χ.-προτείνουμε εμείς- να βρεθεί στον Πειραιά, είτε στο κέντρο για αγορές, είτε σε όμορφες γειτονιές του, όπως το Μικρολίμανο, την Καστέλλα, τη Ζέα, την Πειραϊκή κ.ά., για καλό φαγητό, καφέ, παγωτό, για να περπατήσει πλάι στη θάλασσα, να χαρεί το ηλιοβασίλεμα αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Αν πάλι αποφασίσει να ξεκινήσει πρωί προς τον Πειραιά, θα ήταν έξυπνο να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για μια ημερήσια, έστω, απόδραση στον Αργοσαρωνικό. Σε μια τέτοια περίπτωση αρκεί ένα σακίδιο με τα απαραίτητα, ίσως ούτε καν αυτό, αφού όπου κι αν φτάσει, θα βρει να αγοράσει μαγιό, πετσέτα, αντιηλιακό ή ό,τι άλλο χρειαστεί... Εισιτήρια δε, για οπουδήποτε, θα βρει κάποιος στον Πειραιά, σχεδόν παντού…

Πειραιάς

Ο Πειραιάς, αρχαία και σύγχρονη ονομασία, ή αλλιώς «Πόρτο Λεόνε» τον 17ο αιώνα, ή «Πόρτο Δράκο», απ’ τους αρχαίους χρόνους στήριζε πάντα την Αθήνα αλλά και οι Αθηναίοι είχαν πάντα μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Πειραιά, για τον οποίο άλλωστε γράφτηκαν άπειρα τραγούδια.
Απ’ την αρχαιότητα ήταν το σημαντικότερο λιμάνι της Ελλάδας και της Ν.Α. Μεσογείου αλλά και το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Σε επιγραφές, σε ευρήματα αρχαίων λιμενικών έργων, τειχών, νεωσοίκων, αρχαίων τάφων κ.λπ. ανακαλύπτονται πολλές πληροφορίες για τον αρχαίο Πειραιά, στον οποίον αναφέρθηκαν συγγραφείς όπως ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ηρόδοτος και πολλοί άλλοι.

Η σημερινή, εμποροβιομηχανικού χαρακτήρα, πόλη εξακολουθεί να είναι το μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο της χώρας, έχει ιδιαίτερα δυναμική αγορά, έντονη ζωή, ενώ υπάρχουν αρκετά μουσεία και θέατρα να επισκεφθείτε, όπως και αθλητικοί και ναυταθλητικοί σύλλογοι που μπορείτε να προσεγγίσετε.

Φτάνοντας εύκολα και γρήγορα στο λιμάνι (η απόσταση απ’ το κέντρο της Αθήνας είναι περίπου 10 χλμ.) και σε προβλήτες, ανάλογα με τον προορισμό των επιβατηγών πλοίων που ελλιμενίζονται (Αργοσαρωνικό, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλάδες, νησιά Ανατ. Αιγαίου) μπορείτε να ταξιδέψετε προς κάθε κατεύθυνση, ενώ εκεί προσεγγίζουν και τα ξένα κρουαζιερόπλοια. Χρήσιμες πληροφορίες για τον Πειραιά, την ιστορία του, τις γειτονιές του, το λιμάνι, τις υπηρεσίες κ.λ.π. θα βρείτε και στο διαδίκτυο. Σημειώνουμε για αρχή στην έρευνά σας την ιστοσελίδα του Δήμου: www.pireasnet.gr

Add a comment
Share:
Επίσης στο Αττική
Στην Αττική μπορεί κανείς να ανέβει βουνά με τελεφερίκ,…
Φυσικά και είναι εκπληκτικές οι παραλίες της Αττικής, οργανωμένες…
Οι ακτές της Αττικής, που σήμερα τις κοσμούν εξαιρετικά…
Ναυάγια, ύφαλοι, σπηλιές, τοίχοι κατάδυσης, πλούσια υδρόβια ζωή και…
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει