Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει το πρόγραμμα “Hotels Giving for Kids”

 
Η δράση “HotelsGivingforKids” είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την προστασία και τη βοήθεια των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών – προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους.
 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε συνεργασία με το ‘GivingforGreece ’ του Ιδρύματος Μποδοσάκη. 
 
Τι είναι το ‘GivingforGreece ’
 
Είναι ένα θεματικό πρόγραμμα υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα. Τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των μεταναστευτικών ροών που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή έχουν φύγει μόνα τους από τις εστίες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Φθάνουν στην Ελλάδα μόνα τους και επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη, απειλούμενα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού αυτού από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα.
 
 Οι αριθμοί δεν αρκούν για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα:  Το 2015, οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν 2500 ασυνόδευτα παιδιά, που εγγράφηκαν ως ανήλικα και μεταφέρθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2015, περισσότερα από 18.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν καταγραφεί να περνούν τα σύνορα με τη FYROM.
 
Η παροχή πρόνοιας, προστασίας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών είναι βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
 
“Hotels Giving for Kids”
 
Η πρωτοβουλία της ΠΟΞ αγκαλιάστηκε από την ΕΞΑΑΑ η οποία συμμετέχει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης. 
 
Η συνεισφορά όλων μας θα κατευθύνεται απευθείας στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, το οποίο αναλαμβάνει τη διοχέτευση των δωρεών στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γιατροί του Κόσμου, Ιατρική Παρέμβαση, ΆΡΣΙΣ, Praksis και ΜΕΤΑδραση) και σε ένα πλέγμα συμπληρωματικών δράσεων που στόχο έχουν την άμεση ανακούφιση των παιδιών αυτών, την προσφορά στέγης, τροφής, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και ενός συνόλου υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και προστασίας, ώστε τα παιδιά αυτά να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν βιώσει από τόσο μικρή ηλικία και να κερδίσουν το δικαίωμα στο μέλλον τους – κάτι που, άλλωστε, αποτελεί αναντίρρητο δικαίωμα και κάθε παιδί.
 
Αναλυτικά, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες εδώ:
 
 
 
 
Add a comment
Share:
Επίσης στο Δραστηριότητες
Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,μετά την…
Βραβείο Οικόπολις 2015 απέσπασε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών –…
Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τη θέση του προορισμού…
Με ενθαρρυντικά μηνύματα για τον προορισμό Αθήνας-Αττικής ολοκληρώθηκε η…
ABOUT
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει