Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018

 

Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης (1955), το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φιλοξενεί διεθνώς καταξιωμένους και εγχώριους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη θεατών από ολόκληρο τον κόσμο.
 
Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. 
 
Στο Φεστιβάλ 2018 οι παραστάσεις από 127 γίνονται φέτος 87 και όλες οι ελληνικές θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους, κυρίως για να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας της Πειραιώς 260. Επίσης, για πρώτη φορά, θα υπάρχουν για όλες τις ελληνικές παραστάσεις υπέρτιτλοι στα ελληνικά για κωφούς.
 
 
Ειδικότερα:
 
Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουλίου.
Ώρα έναρξης: 21:00 (με εξαιρέσεις)
 
Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από τις αρχές Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.
Ώρα έναρξης: 21:00 για τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21:30 για τις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.
 
Οι χώροι
Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών πραγματοποιούνται στους εξής χώρους:
 
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Ο παλαιότερος και βασικότερος χώρος παραστάσεων του Φεστιβάλ, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Το πανέμορφο ρωμαϊκό ωδείο χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. προς τιμήν της γυναίκας του Ηρώδη, Ασπασίας Άννιας Ρήγιλλα. Έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, μεταξύ αυτών τους Λουτσιάνο Παβαρόττι, Φρανκ Σινάτρα, Νάνα Μούσχουρη, Λάιζα Μιννέλλι, Μαρία Καλλάς.
Χωρητικότητα: 5.000 (4.500 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 
Πειραιώς 260: Πρώην βιομηχανικός χώρος λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας. Από το 2006, το ανακαινισμένο πρώην εργοστάσιο Τσαούσογλου φιλοξενεί παραστάσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτεχνείς, πρωτοεμφανιζόμενους όσο και καταξιωμένους, από τον χώρο του χορού και του θεάτρου.
 
Άνοιγμα στην πόλη: Ενότητα του Φεστιβάλ που εγκαινιάστηκε το 2017 και η οποία στηρίζεται σε ένα concept εξωστρέφειας. Site-specific παραστάσεις παρουσιάζονται σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, σε υπαίθριους και αρχαιολογικούς χώρους. Το Φεστιβάλ διευρύνει το κοινό και το βεληνεκές του και ενθαρρύνει την πιο ενεργή συμμετοχή των θεατών.
 
Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου πραγματοποιούνται στους εξής χώρους:
 
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Διάσημο και αγαπητό σε ολόκληρο τον κόσμο για την αξεπέραστη ακουστική του και την υψηλή αισθητική του. Χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. και βρίσκεται στο ιερό του Ασκληπιού, στην καρδιά της Αργολίδας. Ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί παραστάσεις αρχαίου δράματος από καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αγγλικούς υπέρτιτλους για τους ξένους επισκέπτες.
Χωρητικότητα: 14.000 (10.000 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και αρχικά λειτούργησε ως τόπος λατρείας του Διονύσου. Σήμερα, το θέατρο που βρίσκεται στο λιμάνι της Επιδαύρου φιλοξενεί παραστάσεις από νέους Έλληνες και διεθνείς δημιουργούς με μια πιο εναλλακτική ματιά στο αρχαίο δράμα. Οι παραστάσεις έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους.
Χωρητικότητα: 2.000 (1.000 εισιτήρια διατίθενται προς πώληση)
 
Δείτε συνοπτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ http://greekfestival.gr/schedule/
 
Add a comment
Share:
Επίσης στο Εκδηλώσεις
Με οδηγούς τους Αρχαιολόγους–Φροντιστές, οι επισκέπτες θα απολαύσουν προσωπικά…
Τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας…
Από τις 23 Απριλίου και για ένα χρόνο, η…
Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι…
CULTURE
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει