Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Ιστορικό - Εμπορικό Κέντρο

Το Ιστορικό Κέντρο, όπως και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας είναι η πλέον σημαντική τουριστική περιοχή για τις χιλιάδες των επισκεπτών της ελληνικής πρωτεύουσας.

Έχει καλό σχεδιασμό και σε μεγάλο βαθμό έχει πεζοδρομηθεί. Μπορεί λοιπόν ο καθένας, ακόμη και μόνος του, απ’ όπου κι αν μένει, με το μετρό ή το τραμ, με τα λοιπά μέσα μεταφοράς, ή μ’ ένα ταξί, να φτάσει οπουδήποτε, κυρίως στο κέντρο, δηλαδή στην πλατεία Συντάγματος, ή στο Μοναστηράκι, ή στο σταθμό του μετρό της Ακρόπολης. Αν βρεθεί ειδικά εκεί, όλα είναι ακόμη πιο εύκολα: Λίγα μέτρα μακριά είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, λίγο παραπάνω το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και μετά, ο δρόμος για την Ακρόπολη.

Η Αρχαία Αγορά με τη στοά του Αττάλου και ο ναός του Ηφαίστου βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης και εκεί, γύρω απ’ τον Ιερό Βράχο, βρίσκονται και οι παλιές γραφικές γειτονιές της Αθήνας, όπως η Πλάκα, τα Αναφιώτικα, το Μοναστηράκι… Είναι τα πιο πολυσύχναστα στέκια των Αθηναίων χειμώνα - καλοκαίρι. Ακόμα και μέσα στον χειμώνα, τα τραπεζάκια της οδού Αδριανού, είναι γεμάτα κόσμο.

Στο παζάρι, το «Γιουσουρούμ» και στην Πλατεία Αβησσυνίας, υπάρχουν παλαιοπωλεία με αντίκες, βιβλιοπωλεία με παλιά βιβλία, καταστήματα με φθηνά ρούχα και τουριστικά είδη.

Στο Θησείο και στη συνοικία του Ψυρρή, έγιναν της μόδας οι ημερήσιες αλλά και νυκτερινές εξορμήσεις ως το πρωί της άλλης μέρας, καθώς υπάρχουν εκεί συγκεντρωμένες πολλές επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης κάθε τύπου. Όλα είναι πολύ κοντά, ακόμα και οι γύρω λόφοι, όπως πολύ κοντά είναι και το Παναθηναϊκό Στάδιο, οι Στήλες του Ολυμπίου Διός κ.λπ., κι αυτό επιτρέπει στον επισκέπτη να δει μέσα σε λίγες ώρες τα πιο σημαντικά μνημεία και χώρους ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Επίσης του επιτρέπει να κάνει ταυτόχρονα σχεδόν τις αγορές του και να περάσει απίστευτα όμορφα τη μέρα του.

Add a comment
Share:
Επίσης στο Αγορές - Διασκέδαση
Υπάρχουν ορισμένοι πολυχώροι πολιτισμού στην Αθήνα, όπου συνδυάζονται η…
Κανείς δεν βιάζεται κι όλα σας περιμένουν. Η αθηναϊκή…
Η πρωτοπορία και ο νεωτερισμός έχουν δυναμική παρουσία στην…
TO DO
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει