Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Σύμφωνο Συνεργασίας της ΕΞΑΑΑ και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

            

 
Υπεγράφη σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού. 
 
Αναγνωρίζοντας ταυτότητα στόχων και κοινή φιλοσοφία στις δράσεις τους στον τομέα της προβολής του φυσικού πλούτου της χώρας και των πρακτικών στον τουρισμό που υπηρετούν την αειφορία, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑA) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) υπέγραψαν «Σύμφωνο Συνεργασίας» την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Οι δύο φορείς εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων τους, κύριο Νικόλαο Γ. Πέτρου, Πρόεδρο ΕΕΠΦ, και κύριο Αλέξανδρο Ε. Βασιλικό, Πρόεδρο ΕΞΑΑΑ. 
 
Η κοινή επιδίωξη της ΕΕΠΦ και της ΕΞΑΑΑ, αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί «κεφάλαιο» για τον Τουρισμό και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας  προϊόντος, μέσω ευαισθητοποίησης των επισκεπτών και του κοινού για το περιβάλλον. 
 
Επίσης,  στόχος είναι να αναζητηθούν κανόνες και τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος  μέσα από  φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία αλλά και μέσω εύληπτης για το κοινό εξειδικευμένης πληροφορίας. Παράλληλα θα μπορούν να αναδειχθούν  η ιδιαίτερη ελληνική φιλοξενία και η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων.
 
Υπενθυμίζουμε πως η ΕΞΑΑΑ συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού της Αττικής και των Νησιών του Αγροσαρωνικού, η δε  ΕΕΠΦ ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιδρύματος «Foundation for Environmental Education» είναι ο Εθνικός Χειριστής α) των παγκοσμίων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης «Green Key» που απευθύνονται σε τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και συνεδριακά κέντρα και β) «Γαλάζια Σημαία» που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ακτών, μαρινών, και τουριστικών σκαφών. Οι ενέργειες και οι συνεργασίες που πραγματοποιεί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στους προορισμούς.
 
 
Add a comment
Share:
Επίσης στο Δραστηριότητες
Έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΞΑ-Α με τους ξενοδόχους…
ΕΞΑ-Α: Με αισιοδοξία για μια καλύτερη πόλη… Η Ένωση…
Το «We do local» και η «ΕΞΑΑΑ» συμφώνησαν για…
Έργο αξίας 1.208.919 ευρώ από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών…
ABOUT
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει