Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Αίγινα

Η Αίγινα είναι γραφικό νησί πολύ κοντά στην Αθήνα (απόσταση μισής ώρας έως μιας ώρας και κάτι - ανάλογα με το δρομολόγιο / τύπο πλοίου που θα επιλέξετε) με αυξημένη τουριστική κίνηση και πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τα Σαββατοκύριακα όλου του χρόνου συγκεντρώνει Έλληνες και ξένους παραθεριστές, ενώ πολλοί Αθηναίοι διατηρούν στην Αίγινα τα εξοχικά τους σπίτια. Κάποιοι άλλοι, ανάμεσά τους αρκετοί άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων επέλεξαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και να κάνουν την Αίγινα μόνιμη έδρα τους. Στην Αίγινα θα κάνετε πολλές ενδιαφέρουσες βόλτες, θα αγοράσετε εκλεκτά τοπικά προϊόντα από τα καΐκια -που πολλά λειτουργούν σαν μανάβικα- στο λιμάνι της Αίγινας και από τα διάφορα καταστήματα της πόλης, (μη ξεχάσετε τα φιστίκια και τα πήλινα κανάτια), θα γευματίσετε σε γραφικά ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα, θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρες παραλίες και φυσικά θα διασκεδάσετε την νύχτα.

Μη ξεχάσετε κατά τις ώρες ή ημέρες παραμονής σας στην Αίγινα να επισκεφθείτε έστω τον ναό της Αφαίας -έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους δωρικούς ναούς των αρχών του 5ου π.Χ. αιώνα. Αν προλάβετε  επισκεφθείτε και τους ναούς του Ελλάνιου Δία και του Απόλλωνα, ή τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και φυσικά το Μουσείο.

Η Αίγινα διαθέτει πολλές ξενοδοχειακές μονάδες πολλές  εκ των οποίων στεγάζονται σε όμορφα νεοκλασικα κτίρια.

Στον διαδικτυακό τόπο www.aegina.com.gr  θα βρείτε πολλές χρηστικές πληροφορίες  για το πώς θα φτάσετε, πού θα μείνετε, τι θα αγοράσετε, πολλά χρήσιμα τοπικά links και αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

 

Add a comment
Share:
Επίσης στο Βόλτες στα νησιά
Ιαματικά, ηφαιστειακά και γαλήνια τα Μέθανα συνεχίζουν την διαδρομή…
Το νησί των καπεταναίων και των καλλιτεχνών. Η Ύδρα…
Οι Σπέτσες είναι το «αρωματικό» νησί του Αργοσαρωνικού. Κατάφυτο…
Το Αγκίστρι είναι ένας μικρός παράδεισος στον Αργοσαρωνικό, σε…
TO DO
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει